
Klassisk klimp till köttsoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 130

GBR (GI) / port: 1
Recept: 650 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Klimp, om degklumpar > Äts ej
Läs om Tore Wretman > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Tore Wretman
Tillagning (30 min )
-
Fräs smör i panna och vispa ner mjölet.
- Späd försiktigt med mjölken, lite i taget och låt sedan blandningen småkoka i 5 minuter.
- Vispa ner gulor och låt sjuda under vispning några minuter. Salta och krydda.
- Slå upp klimpen i vattensköljda formar och ställ den att stelna.
- Stjälp upp klimpen och servera den i eller till soppa.
Kockens kommentar
Wretman: Klimp serveras egentligen bara till en riktig köttsoppa. Man bör koka den redan dagen innan den skall användas.Klimpen på bilden är tillagad av TV-kocken Fredric Andersson. Till fyra portioner tar han 2 dl mjölk, 4 msk mjöl och 2 äggulor, samt kryddar med lite salt och 1 tsk riven muskot. Mjölken kokas upp, mjöl och kryddor vispas ner. Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggulor. Se hans recept köttsoppa med klimp på hans hemsida > www.fredricandersson.se.