Klassisk klimp till köttsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 5

Kockskolan:

 

Klimp, om degklumpar >

 

 

Läs om Tore Wretman >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassisk klimp till köttsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 130

GBR (GI) / port: 1

Recept: 650 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 8%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 98 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Klimp, om degklumpar > Äts ej

Läs om Tore Wretman > Äts ej

...

Skapat av
Tore Wretman

Tillagning (30 min )

  1. Fräs smör i panna och vispa ner mjölet.
  2. Späd försiktigt med mjölken, lite i taget och låt sedan blandningen småkoka i 5 minuter.
  3. Vispa ner gulor och låt sjuda under vispning några minuter. Salta och krydda.
  4. Slå upp klimpen i vattensköljda formar och ställ den att stelna.
  5. Stjälp upp klimpen och servera den i eller till soppa.

Kockens kommentar

Wretman: Klimp serveras egentligen bara till en riktig köttsoppa. Man bör koka den redan dagen innan den skall användas.

Klimpen på bilden är tillagad av TV-kocken Fredric Andersson. Till fyra portioner tar han 2 dl mjölk, 4 msk mjöl och 2 äggulor, samt kryddar med lite salt och 1 tsk riven muskot. Mjölken kokas upp, mjöl och kryddor vispas ner. Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggulor. Se hans recept köttsoppa med klimp på hans hemsida > www.fredricandersson.se.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem