Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Garnering:

 

Gräslök finhackad

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 282

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1127 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 401 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Garnering:

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

...

Skapat av
Arla

Tillagning

  1. Förbered: Låt kronärtskockorna rinna av. Dela dem i halvor. Spara några till garnering. Skala räkor. Skala och hacka lök.
  2. Tillagning: Fräs löken i en kastrull med smör några minuter utan att bränna. 
  3. Lägg i kronärtskockorna, häll på vatten och grädde. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka några minuter. Vispa eller mixa soppan.
  4. Servera: Lägg i räkor och de kronärtskockshjärtan som är kvar. Strö över gräslök.

Kockens kommentar

I Frankrike tillreder man soppan med färska kronärtskockshjärtan vilket ger en godare, fräschare soppa. Ett alternativ är att använda färska kronärtskocksbottnar som förkokas och sedan mixas in i soppan. Läs mer, klicka på ingrediens > Kronärskockshjärtan.. Dubbla ingrediensmängderna om soppan serveras som huvudrätt. En god ostsmörgås passar till maten. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem