
Ugnsbakad lax med pestosmör och små skockor (LCHF)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 714

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2856 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 14%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Halvera kronärtskockorna. Lägg kockorna på en plåt. Baka i ugnen cirka 15 minuter.
- Lägg lax på plåten. Krydda med salt och peppar. Stänk över olivolja. Baka cirka 15 minuter till. Grönsakerna ska vara ätmjuka och laxen lagom rosa innuti.
- Toppa med pestosmör. Servera.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt, vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)