
Gunkan maki - sushibåt/cylindrar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 46

GBR (GI) / port: 4
Recept: 730 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sushi-skolan > Äts ej
Sushiverktyg > Äts ej
Om fiskhälsa > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Receptet avser cylindrar.
- Tillaga sushiris i god tid, se grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.
- Skär noriremsor som är 4 cm breda. Halvera dem på längden cylindrar. Fintärna eventuellt fisk och skaldjur. Variera toppings med olika sorters fisk- eller skaldjursrom, sjöborre, ostron etc.
- Nigiri: Forma små "prinskorvar" av sushiris på samma sätt som för vanlig nigiri, eller forma små runda bollar. Smeta lite wasabi på riset.
- Linda en noriremsa runt korven/riset. Fukta kanten så att norin klistrar ihop. Remsan skall vara dubbelt så hög som rismängden. Fyll på med fyllning.
Kockens kommentar
Gunkan betyder båt och namnet pga utseendet. Det skall vara en ovalformad risklump omsluten av en noriremsa och "lastad" med diverse godsaker t.ex. tärnad tonfisk, forellrom etc. En vanlig variant är små cylindrar, vilket receptet avser. Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).