Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 288

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1151 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 1%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 475 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (30 min )

  1. Banka lätt ut kycklingfiléskivor. Lägg basilikablad och skinka på. Vik dubbel och fäst samman med tandpetare.
  2. Finhacka schalottenlök. Fräs lök i smör. Tillsätt resterande ingredienser till såsen. Låt sjuda samman tills en god stund tills den reducerats något. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek kycklingen ett par minuter på varje sida. Häll på såsen som får puttra med ett par minuter.
  4. Skiva tomat. Skär morötter i mindre bitar. Förväll grönsaker utom tomat lätt i saltat vatten. Låt rinna av. Vid servering steks tomaterna lätt i het panna. Fräs till resterande grönsaker. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera kycklingfiléerna med vinsås och grönsaker. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Tips! Såsen kan redas av med 1/2 tsk arrowrot utrört i lite vatten för simmigare sås. Grönsakerna kan också fräsas utan förvällning längre tid till önskat tuggmotstånd.

Kycklingen kan du hitta i frysdisken. Om den är svår att hitta kan du dela kycklingfiléer och krydda med svartpeppar och örter.

Det går bra att byta ut sherry mot rött eller vitt vin.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem