Potatisplättar av kokt potatis med fläsk och lingon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så pannsteks rotfrukter >

 

 

Om potatispannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Potatisplättar av kokt potatis med fläsk och lingon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 622

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2488 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 397 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så pannsteks rotfrukter > Äts ej

Om potatispannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala och skär potatis i bitar och koka på medelvärme i cirka 10 minuter.
  2. Mosa potatisen och blanda med övriga ingredienser. Mixa till en jämn tjock smet.
  3. Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme. Klicka ner smet i pannan. Stek tills de är gyllenbrun. Vänd. Salta lätt.
  4. Stek samtidigt fläsk i separat panna utan fett på medelhög värme tills knaprigt.
  5. Serveras plättarna varma med fläsk och lingon, helst rårörda.

Kockens kommentar

Potatisplättar är ett utmärkt sätt att bli av med överbliven kokt potatis. Läs mer > Om potatis­pannkakor.

Näringsberäkning: Fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Raggmunk

Rårakor

Potatisbullar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem