Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 424

Kcal / portion: 173

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1383 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 27%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om osötad pajdeg > Äts ej
Om söt pajdeg > Äts ej
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kungsörnen
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Deg: Blanda majsmjöl, majsstärkelse, husk och salt. Finfördela smör i mjölblandningen. Tillsätt ägg och vatten, arbeta samman till en smidig deg.
- Kyl: Plasta in degen och låt den kallna i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Paj: Kavla eller tryck ut degen i pajform.
- Förgrädda 5 minuter i 200°C. Låt kallna innan fyllning.
Kockens kommentar
Om efterrättspaj tillsätts socker.Finax har färdig glutenfri mjölmix. Hacka samman 4,5 dl med 150 gram margarin. Tillsätt 4 msk vatten och 1/2 tsk salt. Arbeta hastigt ihop degen. Lägg i kylskåp i 30 minuter. Kavla ut och täck en form. Förgrädda 15 minuter i 225°C.