Superenkel glutenfri pajdeg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (8/form 25cm): 8

Om osötad pajdeg >

 

 

Om söt pajdeg >

 

 

Så lagas efterrättspaj >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Superenkel glutenfri pajdeg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 424

Kcal / portion: 173

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1383 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 27%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 41 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om osötad pajdeg > Äts ej

Om söt pajdeg > Äts ej

Så lagas efterrättspaj > Äts ej

...

Skapat av
Kungsörnen

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Deg: Blanda majsmjöl, majsstärkelse, husk och salt. Finfördela smör i mjölblandningen. Tillsätt ägg och vatten, arbeta samman till en smidig deg.
  2. Kyl: Plasta in degen och låt den kallna i kylskåpet i minst 30 minuter.
  3. Paj: Kavla eller tryck ut degen i pajform.
  4. Förgrädda 5 minuter i 200°C. Låt kallna innan fyllning.

Kockens kommentar

Om efterrättspaj tillsätts socker.

Finax har färdig glutenfri mjölmix. Hacka samman 4,5 dl med 150 gram margarin. Tillsätt 4 msk vatten och 1/2 tsk salt. Arbeta hastigt ihop degen. Lägg i kylskåp i 30 minuter. Kavla ut och täck en form. Förgrädda 15 minuter i 225°C.

Alternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajdeg

Pâte brisée - fransk pajdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem