Krämig räkomelett med fetaost och spenat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så används ägg >

 

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Krämig räkomelett med fetaost och spenat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 916

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3665 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 20%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 381 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så används ägg > Äts ej

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala räkor.
  2. Knäck ägg i en bunke och vispa ihop med grädde. Salta och peppra.
  3. Stek: Hetta upp matfettet i en stekpanna på medelvärme tills det fräser. Häll i omelettsmeten, sänk värmen till låg. Rör försiktigt om med gaffel eller sked så att lös smet får kontakt med värmen. Arbeta utifrån kanten och inåt. Sluta med detta när smeten börjat stelna mer sammanhängande. När den nästan stelnat, smula i feta och spenat.
  4. Omeletten är klar när den släppt kanten, ytan är krämig och undersidan är gul eller lätt gyllenbrun.
  5. Lägg upp och garnera med räkor.

Kockens kommentar

Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem