
Krämig räkomelett med fetaost och spenat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 916

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3665 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 20%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så används ägg > Äts ej
Så steks ägg, omelett > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala räkor.
- Knäck ägg i en bunke och vispa ihop med grädde. Salta och peppra.
- Stek: Hetta upp matfettet i en stekpanna på medelvärme tills det fräser. Häll i omelettsmeten, sänk värmen till låg. Rör försiktigt om med gaffel eller sked så att lös smet får kontakt med värmen. Arbeta utifrån kanten och inåt. Sluta med detta när smeten börjat stelna mer sammanhängande. När den nästan stelnat, smula i feta och spenat.
- Omeletten är klar när den släppt kanten, ytan är krämig och undersidan är gul eller lätt gyllenbrun.
- Lägg upp och garnera med räkor.