
Hemlagad mincemeat, engelsk pajfyllning
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 430

Kcal / portion: 339

GBR (GI) / port: 5
Recept: 5426 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 24%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 1 tim )
Se film, klicka på "Allrecipes UK" under bilden ovan. Filmreceptet avviker från detta recept.- Förbered: Riv och hacka citronskal. Lägg detta med russin och korinter i en skål. Tillsätt konjak och citronjuice. Låt stå i en timme.
- Låt russinen rinna av i såll och spar konjakjuicen. Hacka nötter och tärna äpple om detta skall ingå. Blanda "mixed spice" om sådan kryddblandning saknas. Läs mer i kommentaren.
- Blanda alla ingredienser med varandra, men tillsätt konjaksspadet sist när övriga ingredienser blandats (i filmen kokas blandningen på svag värme).
- Förvara: Fyll marmeladen i väl rengjorda (steriliserade) burkar med lock. Tryck ner ordentligt för att undvika luft. Låt stå i minst två veckor. Kan förvaras i kylskåp i 6 månader.
Kockens kommentar
Hackad mandel och tärnat syrligt äpple är vanliga ingredienser i mincemeat. Suckat (kanderade hackade fruktskal) är ett alternativ till egenskalad frukt varvid sockermängden bör minskas.Mixed spice är en speciell engelsk kryddblandning svår att hitta utanför Storbritannien. Består av kanel, muskot och kryddpeppar samt kryddor som ingefära, kryddnejlika, korianderfrö, kummin och kajennpeppar (läs mer, klicka på ingrediensen). I brist på sådan bör man komplettera receptet med lite muskot med flera kryddor enligt egen smak.