Banbury Cakes, engelska smördegskakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 10

Kockskolan:

 

Om smördegar >

 

 

Om engelsk kokkonst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Banbury Cakes, engelska smördegskakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 380

Kcal / portion: 292

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2916 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 23%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 77 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om smördegar > Äts ej

Om engelsk kokkonst > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

Se film, klicka på "Mr Paul´s Pantry" under bilden ovan. Filmreceptet är inte identiskt med detta recept.

  1. Fyllning: Blanda smör med honung, muskot och kanel. Tillsätt korinter och suckat. I filmen används ingefära, citronjuice, russin och suckat (se filmen). En annan användbar ingrediens är mincemeat (läs mer, klicka på ingrediensen). 
  2. Förvärm ugnen på 180°C (med fläkt 160°C).
  3. Deg: Kavla ut kall smördeg på lätt mjölat bakbord några millimeter tjockt ("hälften så tjock som £1-mynt"). Skär ut kvadrater 10x10 centimeter stora.
  4. Forma: Fördela fyllningen på degrutorna. Nyp ihop degkanterna över fyllningen till ett långsträckt paket. Vänd upp och ner. Platta ut kakan lite grann till en oval kalka, försiktigt så att fyllningen inte trycks ut. Lägg kakorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med äggvita och strö över socker. 
  5. Grädda: Sätt in i ugn 25-30 minuter tills degen är gyllenbrun och frasig. Ta ut och låt svalna på galler.
  6. Servera gärna med lite salt smör till afternoon tea (läs mer > Engelsk kokkonst).

Kockens kommentar

Banbury cake är uppkallad efter staden med samma namn där den är känd sedan slutet av 1500-talet. Då bakad på "flanky pastry" med ister i stället för smör vilket ger en plattare kaka (läs mer > Om smördegar). Drottning Victoria fick banburykakor på sin resa till Balmoral varje augusti. En variant av kakan är Eccleskakor. Se dito recept.

2023-06    

Alternativ

Eccles cakes

Makalösa korintkakor

Mince pie

Chorley cakes

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem