Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 330

Kcal / portion: 446

GBR (GI) / port: 11
Recept: 5356 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 13%
Kolhydrater: 51%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim )
- Skölj av bären och kärna ur till exempel med hjälp av ett gem. Läs mer > Om körsbär.
- Sylt: Lägg bären i en kastrull. Tillsätt syltsocker, vaniljsocker och limeskal. Låt småkoka på medelhög värme i 5-8 minuter. Låt svalna helt.
- Pajdeg:: Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker i en skål eller matberedare. Tillsätt tärnat kallt smör. Knåda samman till en deg med fingrarna eller i maskin. Tillsätt äggulor och knåda till en slät deg.
- Platta till 2/3-delar av degen och slå in i plastfolie och låt vila i kylen i 30 minuter. Gör detsamma med resterande tredjedel.
- Förvärm ugnen till 175°C på över- och undervärme.
- Kavla ut den stora degen till 0,5 centimeter tjock och klä pajformen med degen. Nagga bottnen med en gaffel. Fyll pajformen med körsbärssylten.
- Kavla ut den lilla degen tills den är 0,5 cm tjock och lägg den över pajen. Tryck till längs med kanten så de olika degkanterna sammanfogas. Skapa runda lufthål i pajen till exempel med en tyll och plocka bort "deghålen".
- Pensla pajen med ägg uppvispat med en gaffel.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.
- Servera tårtan med glass eller vispad grädde.