Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 563

Kcal / portion: 1414

GBR (GI) / port: 2
Recept: 14136 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 57%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Skölj av och kärna ur bären, till exempel med hjälp av ett gem. Läs mer > Urkärnare.
- Smält smör.
- Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål. Tillsätt smöret och blanda samman till en deg med fingrarna.
- Tryck ut degen i en rund pajform. Tryck ut pajdegen med baksidan av en sked.
- Fyll på med bär, pudra över potatismjöl och strösocker.
- Grädda i 200°C i cirka 25 minuter tills pajskalet fått fin färg runtom.
- Servera med vispad grädde eller vaniljglass!