
Ungersk surkörsbärssoppa, klarbärssoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 69

Kcal / portion: 286

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1145 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Kitcheb Paprikash" under bilden.- Skölj och kärna ur bären. Läs mer > Om körsbär.
- Koka: Lägg i kastrull. Tillsätt vatten, socker, salt, kanel, nejlikor och citronskivor. Låt småkoka på låg värme i 15-20 minuter.
- Blanda vetemjöl med yoghurt i en skål. Tillsätt grädde och vispa samman. Tillsätt några matskedar kokspad från soppan. Vispa samman. Upprepa detta en gång till.
- Soppa: Ta bort citronskal, kanelstång och stjärnanis. Häll sakta yoghurtblandningen i soppan under omrörning. Tillsätt vaniljextrakt och låt soppan småkoka i ytterligare 5-8 minuter. Ta av från värmen och låt soppan kallna i kylskåp.
- Servera som dessert med eller utan vispad grädde som tillbehör.
Kockens kommentar
Surkörsbär är för sura i smaken att ätas naturell för de flesta munnar. I stället används de främst till soppa, saft, marmelad och sylt. Läs mer > Om körsbär, eller klicka på ingrediensen.2023-04
Alternativ
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)