Ungersk surkörsbärssoppa, klarbärssoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om körsbär >

 

 

Urkärnare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ungersk surkörsbärssoppa, klarbärssoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 69

Kcal / portion: 286

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1145 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 415 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om körsbär > Äts ej

Urkärnare > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Kitcheb Paprikash" under bilden.

  1. Skölj och kärna ur bären. Läs mer > Om körsbär.
  2. Koka: Lägg i kastrull. Tillsätt vatten, socker, salt, kanel, nejlikor och citronskivor. Låt småkoka på låg värme i 15-20 minuter.
  3. Blanda vetemjöl med yoghurt i en skål. Tillsätt grädde och vispa samman. Tillsätt några matskedar kokspad från soppan. Vispa samman. Upprepa detta en gång till.
  4. Soppa: Ta bort citronskal, kanelstång och stjärnanis. Häll sakta yoghurtblandningen i soppan under omrörning. Tillsätt vaniljextrakt och låt soppan småkoka i ytterligare 5-8 minuter. Ta av från värmen och låt soppan kallna i kylskåp.
  5. Servera som dessert med eller utan vispad grädde som tillbehör.

Kockens kommentar

Surkörsbär är för sura i smaken att ätas naturell för de flesta munnar. I stället används de främst till soppa, saft, marmelad och sylt. Läs mer > Om körsbär, eller klicka på ingrediensen. 

2023-04

Alternativ

Körsbärssoppa, spottsoppa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem