
Banandumplings, banankroketter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 336

GBR (GI) / port: 24
Recept: 336 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Ndudu by Fafa" under bilden ovan.- Skala och finriv kokbanan. Dessertbanan kan användas men bör då vara ganska omogen. Mosa det rivna kletig massa.
- Finhacka vårlök och chilifrukt. Blanda detta med banansmeten. Tillsätt äggula, lite salt och eventuellt bakpulver (se kommentar). Rör om till jämn smet.
- Hetta upp frityrolja till cirka 190°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera: Klicka ut matskedsstora klickar smet ner i het olja. Fritera cirka 10 minuter tills gyllenbruna. Vänd på bullarna flera gånger så att de jämnt stekta runtom.
- Ta ut med hålslev och lägg på plåt med hushållspapper för att rinna av och svalna. Servera dem varma som snacks eller som tillbehör till mat.
Kockens kommentar
Receptet hämtat från filmen. Kocken experimenterar med lite bakpulver och bikarbonat i smeten för att se om bullarna blir luftigare av detta.Bananer: Det finns två typer av banan, så kallad kokbanan och dessertbanan. Den sistnämnda är de vanliga bananer som förekommer i butik och som ofta äts rå. Kokbananer förekommer lokalt i tropiska områden och tillagas i allmänhet på liknade sätt som potatis. Dessertbananer är mycket sötare än kokbananer som är mer stärkelserika. Används dessertbanan minskas mängden socker i receptet. Läs mer > Om bananer.
Alternativ
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)