Old fashioned apple cobbler, klassisk amerikansk äppelpaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 12

Tillbehör:

 

Vaniljglass

 

 

Vaniljsås färdig

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Old fashioned apple cobbler, klassisk amerikansk äppelpaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 334

GBR (GI) / port: 6

Recept: 4009 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 30%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 200 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Vaniljglass 0%

Vaniljsås färdig 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

Se film, klicka på "Stay at home"under bilden ovan.

  1. Förvärm ugnen på 175°C.
  2. Äpple: Skala, kärna ur och skiva äpplen. Lägg i bunke, tillsätt socker, majsstärkelse, kanel, muskot och  vaniljpulver. Blanda om ordentligt. Lägg i stor ugnsfast form.
  3. Garnering: Blanda mjöl, florsocker, bakpulver och salt. Tärna smör och tillsätt. Pulsmixa i matberedare till grynig massa. I brist på beredare finhacka med en vass kniv. Tillsätt sedan mjölken lite i taget till en kladdig smet. Fördela garneringen i klumpar ovanpå äpplena.
  4. Grädda: Sätt in ugnen i cirka 1 timme varvid äpplena är mjuka och garnityret fått lite gyllenbrun färg.

Kockens kommentar

Välj äpple som är fast och smakrikt efter tillagning, till exempel Granny Smith eller Golden Delisious (läs mer, klicka på ingrediens Äpple fastsort). I filmen används "half and half" i stället för mjölk, det vill säga häften grädde hälften mjölk.

Alternativ

Klassisk äppelpaj

Apfelstrudel

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem