Lentejas con chorizo, spanska bruna linser med korv
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om linser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lentejas con chorizo, spanska bruna linser med korv

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2623 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 663 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om linser > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

Se film, klicka på "El Mundo" under bilden ovan.

  1. Skala och hacka lök och tärna morot. Skär korven i skivor.
  2. Fräs löken i stor panna eller stekkastrull med lit olja någon minuter utan att bränna. Tillsätt morot och sedan korven och paprikapulver. Stek några minuter till under omrörning.
  3. Koka: Tillsätt vatten, lite salt och lagerblad. Låt småkoka under lock i 40 minuter. 
  4. Potatis: Skala och skär potatisen i bitar. Lägg det i soppan och låt koka i ytterligare 20 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar. Servera.

Kockens kommentar

Linser är nyttig mat rikt på protein, fibrer och järn. Dessutom skonsammare för magen och mindre gasbildande än bönor (läs mer > Om linser). Med fördel används spanska bruna linser benämnd Pardina. Läs mer, klicka på ingrediens Bruna linser.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem