
Gotländsk fårsmäcka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 647

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2589 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Skala och koka tillbehörspotatisen i lättsaltat vatten. Förkoka även potatis som ingår i färsen om inte restpotatis finns att tillgå, eller byt ut mot ströbröd.
- Skala och hacka lök. Hacka persilja.
- Mosa kokt potatis med ägg. Blanda alla ingredienser till en jämn, ganska lös smet.
- Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme. Forma 4 biffar och "smäck" ner den i pannan. Stek på medelvärme i cirka 4 minuter på var sida.
- Sky: Vispa ur pannan med lite vatten, mjölk eller grädde.
Kockens kommentar
Färsen skall vara så lös att den "smäcker till" i pannan. Skall det vara "på riktigt" byter man ut senapen mot senapskorn. Blötlägg senapskornen i lite hett vatten i en timme. Senapskorn är milda i smaken. Grädde är en vanlig ingrediens i fårsmäckor.