
Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäs
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 888

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3552 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 17%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Potatis: Skrubba potatis. Skär i klyftor. Lägg på bakpappersklädd långpanna. Ringla olja över. Blanda så att alla ytor är täckta med olja. Strö över flingsalt och chiliflakes (obs, mkt starka). Sätt in i ugnen 25-30 minuter eller tills de har fått fin färg och ser knapriga ut.
- Majonnäs: Gör under tiden majonnäsen. Alla ingredienser bör ha samma temperatur. Vispa samman äggula, vinäger och senap i en skål. Tillsätt olja under kraftig vispning, först droppvis och sedan i fin stråle tills lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Servera potatis, kyckling och majonnäsdippa med en sallad. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Kronfågelkycklingen är färdiglagad. Värm den om så önskas.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel