Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäs
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitvinsvinäger

1.0 

tsk

Rapsolja

1.5 

dl

Salt och vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäs

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 888

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3552 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 17%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 379 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vitvinsvinäger 1.0 tsk 0%

Rapsolja 1.5 dl 32%

Salt och vitpeppar 0%

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatis: Skrubba potatis. Skär i klyftor. Lägg på bakpappersklädd långpanna. Ringla olja över. Blanda så att alla ytor är täckta med olja. Strö över flingsalt och chiliflakes (obs, mkt starka). Sätt in i ugnen 25-30 minuter eller tills de har fått fin färg och ser knapriga ut.
  3. Majonnäs: Gör under tiden majonnäsen. Alla ingredienser bör ha samma temperatur. Vispa samman äggula, vinäger och senap i en skål. Tillsätt olja under kraftig vispning, först droppvis och sedan i fin stråle tills lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera potatis, kyckling och majonnäsdippa med en sallad. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Kronfågelkycklingen är färdiglagad. Värm den om så önskas.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem