Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 470

Kcal / portion: 441

GBR (GI) / port: 4
Recept: 7050 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 31%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så smälts choklad > Äts ej
Om kladdkaka, brownie > Äts ej
Om sockerkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
Se film, klicka på "Jemma" under bilden.
- Form: Klä in en form med hög kant (30x40 cm = 1 sats à bitar). En ugnsplåt med hög kant kan också användas, men då blir lite plattare. Smöra formen så ligger pappret still.
- Förvärm ugnen på 180ºC.
- Smält smör och choklad över vattenbad (läs mer > Så smälts choklad). Låt svalna men inte stelna.
- Smet: Vispa socker, vaniljsocker och ägg pösigt.
- Blanda ner chokladsmeten långsamt i äggvispet och se till att allt blandas väl, men inte för mycket.
- Rör ner vetemjöl lite i taget och blanda till slät smet.
- Grovhacka eller krossa nötter om detta önskas. Lägg i botten på formen eller blanda in i smeten. Häll smeten i formen. Jämna till ytan.
- Grädda i ugnen i 25-35 minuter. Ta ut och låt svalna i 1 timme innan kakan skärs i bitar.
- Servera med vispad grädde och finstrimlad choklad.
Kockens kommentar
Brownies är den amerikanska varianten av kladdkaka. Det finns "fudgy" brownies som är vanligast och "cakey" som mer liknar vanlig chokladsockerkaka. Läs mer > Om kladdkaka, brownie.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk