Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 425

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4775 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 22%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vänder man ner > Äts ej
Om kladdkaka, brownie > Äts ej
Om sockerkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, cirka 20x30 centimeter. Smöra formen så ligger pappret still. Till hel ugnsplåt = dubbel sats.
- Hacka nötter.
- Smält smör och rör samman med kakao.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt.
- Blanda ägg och socker. Skall inte vispas upp (som för brownies), vilket ger kladdigheten.
- Vänd ner kakao- och mjölbladningarna i äggvispet (läs mer > Så vänder man ner).
- Bred ut smeten i formen.
- Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
- Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl.
Kockens kommentar
Brownies är den amerikanska varianten av kladdkaka. De är sockerkakor med chokladsmak, kladdkaka oftast från kakao och brownies av choklad. Det finns "fudgy" brownies som är vanligast och "cakey" som mer liknar vanlig chokladsockerkaka. Detta recept är en enklare variant av fudgy med kakaopulver. Läs mer > Om kladdkaka, brownie.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk