
Choklad- och russinbrownies utan tillsatt socker
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 229

Kcal / portion: 135

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1619 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kladdkaka, brownie > Äts ej
Om sockerkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Canderel
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 180ºC.
- Kläd en ugnsform med bakplåtspapper. Bryt/hacka choklad i småbitar.
- Häll äggvita i en skål och vispa tills vitan formar mjuka toppar.
- Blanda färskost med Canderel (el. socker) i en annan stor skål. Tillsätt kakaopulver, vaniljextrakt och mjölk. Vispa ordentligt till jämn smet. Vänd ner den vispade äggvitan.
- Blanda mjöl med bakpulver. Vänd ner detta i smeten tillsammans med choklad och russin.
- Häll försiktigt över smeten i formen. Baka i 20-25 minuter tills ytan blivit hård. Låt svalna något i formen. Skär fyrkanter och servera dem ljumna.
Kockens kommentar
Vaniljextrakt kan bytas ut mot dubbla mängden vaniljsocker. Russin kan utlämnas. Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.
Brownies är den amerikanska varianten av kladdkaka. Det finns "fudgy" brownies som är vanligast och "cakey" som mer liknar vanlig chokladsockerkaka. Läs mer > Om kladdkaka, brownie.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk