Moussaka (GI-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Moussaka (GI-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2982 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 363 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Skapat av
Lauritzson, GI i praktiken

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Hacka lök och paprika. Finhacka vitlök. Skala och skiva aubergine.
  2. Lägg smör i en kastrull på svag värme. Tillsätt äggulor ett och ett samtidigt som du vispar med elvisp. Häll i grädde och ost. Fortsätt vispa tills såsen börjar tjockna.
  3. Fräs lök och paprika i olivolja. Tillsätt vitlök och färs. Bryn tills köttet får fin färg. Tillsätt tomater, vatten, spiskummin, muskot, oregano och salt. Fräs en kvart på svag värme.
  4. Stek aubergineskivorna i olivolja till fint gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Placera hälften av auberginen i botten på en smord ugnssäker form. Fördela hälften av färsen över. Lägg på resten av auberginen. Täck med återstoden av färsen. Häll över såsen. Grädda i ugnen i 30 minuter.

Kockens kommentar

GBR 1 = lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem