Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2982 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzson, GI i praktiken
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC. Hacka lök och paprika. Finhacka vitlök. Skala och skiva aubergine.
- Lägg smör i en kastrull på svag värme. Tillsätt äggulor ett och ett samtidigt som du vispar med elvisp. Häll i grädde och ost. Fortsätt vispa tills såsen börjar tjockna.
- Fräs lök och paprika i olivolja. Tillsätt vitlök och färs. Bryn tills köttet får fin färg. Tillsätt tomater, vatten, spiskummin, muskot, oregano och salt. Fräs en kvart på svag värme.
- Stek aubergineskivorna i olivolja till fint gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Placera hälften av auberginen i botten på en smord ugnssäker form. Fördela hälften av färsen över. Lägg på resten av auberginen. Täck med återstoden av färsen. Häll över såsen. Grädda i ugnen i 30 minuter.