
Risotto med lufttorkad skinka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 611

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2446 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. Riv parmesan. Halvera tomater. Hacka persilja. Koka upp vatten med buljongtärningar.
- Risotto: Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och ris på medelvärme utan att bränna. Tillsätt vitlök och fräs ett par minuter till. Tillsätt vitt vin och låt koka in under omrörning.
- Tillsätt varm buljong lite i taget och låt koka in till riset inte vill ta åt sig mer vätska (15-20 minuter). Tillsätt smör och parmesan. Rör om. Salta och peppra.
- Servera: Lägg upp risotto i skålar. Lägg på en hög tomater. Rulla skinkskivor och lägg på. Strö över persilja. Ringla över olivolja. Garnera eventuellt med några skivor parmesan.