Risotto med lufttorkad skinka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Risotto med lufttorkad skinka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 611

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2446 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 529 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Riv parmesan. Halvera tomater. Hacka persilja. Koka upp vatten med buljongtärningar.
  2. Risotto: Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och ris på medelvärme utan att bränna. Tillsätt vitlök och fräs ett par minuter till. Tillsätt vitt vin och låt koka in under omrörning.
  3. Tillsätt varm buljong lite i taget och låt koka in till riset inte vill ta åt sig mer vätska (15-20 minuter). Tillsätt smör och parmesan. Rör om. Salta och peppra.
  4. Servera: Lägg upp risotto i skålar. Lägg på en hög tomater. Rulla skinkskivor och lägg på. Strö över persilja. Ringla över olivolja. Garnera eventuellt med några skivor parmesan.

Läs mer

Risottoris grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem