Friterade oskalade pepparräkor (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Så friterar man >

 

 

Så friteras skaldjur >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Friterade oskalade pepparräkor (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 92

GBR (GI) / port: 0

Recept: 370 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 20%

Fett: 1%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 108 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Så friterar man > Äts ej

Så friteras skaldjur > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  2. Fritera: Stoppa ner räkorna försiktigt i oljan. De är klara när de flyter upp till ytan och har fått fin rosa-vit färg efter ett par-tre minuter.
  3. Låt räkorna rinna av på hushållspapper eller galler. Strö över salt och rikligt med grovmald peppar.
  4. Bryn: Låt en stekpanna bli riktigt het. Vänd räkorna hastigt i pannan, max 30 sekunder på varje sida. 
  5. Lägg upp på fat och dekorera med en kvist koriander.

Passar till

Friterad persilja

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem