
Friterade oskalade pepparräkor (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 92

GBR (GI) / port: 0
Recept: 370 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 1%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Så friteras skaldjur > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera: Stoppa ner räkorna försiktigt i oljan. De är klara när de flyter upp till ytan och har fått fin rosa-vit färg efter ett par-tre minuter.
- Låt räkorna rinna av på hushållspapper eller galler. Strö över salt och rikligt med grovmald peppar.
- Bryn: Låt en stekpanna bli riktigt het. Vänd räkorna hastigt i pannan, max 30 sekunder på varje sida.
- Lägg upp på fat och dekorera med en kvist koriander.
Passar till
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)