Boeuf Bourguignon
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 157
Kcal / portion: 406
GBR (GI) / port: 0
Recept: 3244 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Timjan färsk 1.0 kruka 1%
Svartpeppar 1.0 krm 0%
Vetemjöl 4.0 msk 4%
...
Skapat av
Ekvecklare
Tillagning
- Hacka den gula löken i mindre bitar.
- Putsa köttet och skär det i tärningar om 2 x 2 cm. Bryn köttet och löken i smör i en stekpanna.
- Lägg över kött och sky i en stekgryta. Strö över vetemjölet och rör om ordentligt.
- Häll i pressad vitlök, tomatpuré, ett par kvistar färsk timjan, salt och svartpeppar. Fortsätt med buljongen och vinet.
- Koka upp och låt sedan sjuda i drygt en timme.
- Skär morötterna i centimeter-tjocka och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål
- Dela eventuellt skogschampinjonerna. Stek dem sedan hastigt med persilja i
smör. Lägg över i en skål - Skala steklöken och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål.
- Tärna sidfläsket och stek i en stekpanna.
- När det är 15 minuter kvar av tillagningen av köttgrytan, lägg i morötter och steklök.
- När det är 5 minuter kvar läggs champinjoner och sidfläsk i.
- Garnera med färsk timjan
- Servera med kokta eller ugnsstekta rotsaker om du vill begränsa kaloriinnehållet. Tillbehören är inte medräknade i kaloriinnehållet.
Kockens kommentar
Receptet kommer från Mathem.Ett traditionellt recept från Bourgogne i Frankrike som görs på nötkött och ett fylligt, rött vin - gärna från just Bourgogne. Rätten är många gånger godare dagen efter då vinet gjort köttet än mörare.