Boeuf Bourguignon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Timjan färsk

1.0 

kruka

Svartpeppar

1.0 

krm

Vetemjöl

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Boeuf Bourguignon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 406

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3244 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 259 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Timjan färsk 1.0 kruka 1%

Svartpeppar 1.0 krm 0%

Vetemjöl 4.0 msk 4%

...

Skapat av
Ekvecklare

Tillagning

  1. Hacka den gula löken i mindre bitar.
  2. Putsa köttet och skär det i tärningar om 2 x 2 cm. Bryn köttet och löken i smör i en stekpanna.
  3. Lägg över kött och sky i en stekgryta. Strö över vetemjölet och rör om ordentligt.
  4. Häll i pressad vitlök, tomatpuré, ett par kvistar färsk timjan, salt och svartpeppar. Fortsätt med buljongen och vinet.
  5. Koka upp och låt sedan sjuda i drygt en timme.
  6. Skär morötterna i centimeter-tjocka och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål
  7. Dela eventuellt skogschampinjonerna. Stek dem sedan hastigt med persilja i
    smör. Lägg över i en skål
  8. Skala steklöken och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål.
  9. Tärna sidfläsket och stek i en stekpanna.
  10. När det är 15 minuter kvar av tillagningen av köttgrytan, lägg i morötter och steklök.
  11. När det är 5 minuter kvar läggs champinjoner och sidfläsk i.
  12. Garnera med färsk timjan
  13. Servera med kokta eller ugnsstekta rotsaker om du vill begränsa kaloriinnehållet. Tillbehören är inte medräknade i kaloriinnehållet.

Kockens kommentar

Receptet kommer från Mathem.

Ett traditionellt recept från Bourgogne i Frankrike som görs på nötkött och ett fylligt, rött vin - gärna från just Bourgogne. Rätten är många gånger godare dagen efter då vinet gjort köttet än mörare.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem