Bacondadlar (drinktilltugg)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bacon

16.0 

skivor

Tandpetare

 

 

Matolja (rapsolja)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bacondadlar (drinktilltugg)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 336

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1000 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 27%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 74 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Bacon 16.0 skivor 99%

Tandpetare %

Matolja (rapsolja) %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Dela dadlarna på mitten. Stora dadlar kan delas i tre eller fyra delar.  Ta ut eventuella kärnor. Dela baconskivorna på mitten.

  3. Linda en skiva bacon runt varje dadeldel.
    Olja in en ugnssäker form. Lägg i dadlarna och häll en droppe olja på varje dadel.

  4. Sätt in i ugnen cirka 10 min, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med tandpetare i varje dadel.

Kockens kommentar

Ibland kan man köpa stora lätt torkade dadlar i lösvikt, vilket är att föredra. Det går också bra att steka i panna i stället för ugn.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem