
Bacondadlar (drinktilltugg)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 336

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1000 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 27%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela dadlarna på mitten. Stora dadlar kan delas i tre eller fyra delar. Ta ut eventuella kärnor. Dela baconskivorna på mitten.
- Linda en skiva bacon runt varje dadeldel.
Olja in en ugnssäker form. Lägg i dadlarna och häll en droppe olja på varje dadel. - Sätt in i ugnen cirka 10 min, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med tandpetare i varje dadel.
Kockens kommentar
Ibland kan man köpa stora lätt torkade dadlar i lösvikt, vilket är att föredra. Det går också bra att steka i panna i stället för ugn.