Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 306

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1225 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Matidag
Tillagning
- Ugn 225°C.
- Skär köttet i skivor. Bryn det hastigt i smöret i en het stekpanna så att det får färg. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat.
- Hacka schalottenlöken och vitlöken. Skiva champinjonerna och fräs i smör i en stekpanna. Krydda med timjan, salt och peppar. Klicka svampröran på köttet. Stek köttet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Skala och finhacka löken till såsen. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar i ca 10 minuter. Rör ner maizena utrört i lite vatten.
- Servera med klyftpotatis.