Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 673

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2691 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 11%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Tryffelsås: Smält smöret i panna, pudra över mjölet. Rör till jämn redning. Vispa i buljongen och koka i 5 minuter, tillsätt madeira. Färga såsen med soja, smaksätt med salt och peppar. Sila såsen och blanda i tryffel eller tryffelersättning.
- Bearnaisesås: Smält smöret och låt det svalna av något. Koka peppar, persiljestjälkar, lök, vinäger och vatten i en liten kastrull utan lock. Låt koka till halva vätskan återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vattnet i kastrullen. Vispa i äggulorna.
- Ta fram en stor kastrull och fyll den med vatten, låt koka upp. Vattnet skall vara sjudhett inte koka. Sänk ned den lilla kastrullen i vattenbadet. Sjud under vispning tills äggulorna börjar tjockna. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt det smälta smöret i en stråle under kraftig vispning, först en tunn stråle och sedan lite tjockare. Sjud lite till i vattenbadet så såsen blir tjock och blank. Tillsätt hackad persilja och dragon.
- Skär varje filésort i 4 bitar, platta till dem och krydda. Stek kalvfiléerna ca 2-4 minuter på varje sida och oxfiléerna ca 1½-3 minuter. Värm sparrisen i sitt spad. Lägg upp köttet på ett uppläggningsfat. Fördela ut tryffelsåsen på oxfiléerna, sparrisen och bearnaisesåsen på kalvfiléerna. Garnera med krabba och tomater.
- Servera med pommes frites eller pommes château.