Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 1008

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4030 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Sätt ugnen på 250ºC. Salta och peppra köttet. Bryn hastigt i het stekpanna. Lägg på ett ugnsfast fat. Placera en skiva getost på på varje filé. Salta och peppra. Garnera med rosmarin. Sätt in i övre delen av ugnen cirka 10 minuter.
- Skär blomkål i buketter. Lägg i en kastrull. Häll över grädde. Låt koka upp. Koka på svag värme cirka 10 minuter, den ska vara helt genomkokt.
- Mixa med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och skiva schalottenlök tunt. Lägg i en liten skål. Häll på vinäger. Låt stå 10-15 minuter.
- Dra loss alla mörkgröna blad i frisésallad och kasta, för de är bittra. Skär sedan loss alla gulvita blad. Skölj i iskallt vatten med gräslök och körvel. Torka på en handduk. Lägg i en stor salladsskål.
- Koka bönor i saltat vatten 1 minut. Låt rinna av. Lägg i salladsskålen. Bryt av romansallad. Skär i bitar. Lägg i skålen.
- Ta upp löken ur vinägern. Strö över salladsbladen.
- Skala och hacka vitlök fint. Häll vinäger i en skål. Tillsätt senap, vitlök och en nypa salt. Vispa sedan i olja tills dressingen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen. Rör om. Servera genast.