Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terre
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om potatis >

 

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terre

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 237

GBR (GI) / port: 14

Recept: 949 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 249 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om potatis > Äts ej

Så kokas potatis > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Koka potatisen med skal och skala den efteråt, det ger mer smak och näring.
  2. Pressa potatisen med potatispress.
  3. Blanda med mjölk till ett ganska löst mos.
  4. Pressa genom sil (jobbigt och det tar sin stund).
  5. Tillsätt rikligt med smör (och/eller grädde/crème friache) och smaka av med kryddor. Vispa gärna upp moset ill fluffigare konsistens.
  6. Serveras varm och ganska löst.

Kockens kommentar

Fransosen använder gärna crème fraiche i moset. En variant av potatispuré är fransk mousselinepotatis som består av fint mos med grädde som vispas upp till pösigt mos. Se dit recept.

Alternativ

Klassiskt potatismos

Mousselinpotatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem