
Fläskpannkaka med lingon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 223

Kcal / portion: 935

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3740 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 12%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär fläsket i tärningar.
- Vispa hälften av mjölken med mjöl och salt, till en slät klimpfri smet. Vispa ner resten av mjölk och ägg. Tillsätt fläsket.
- Smörj en ugnsfast form eller långpanna med matfett. Häll i smeten.
- Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter, tills den "stannat" (stelnat) och fått fin färg.
- Serveras med lingonsylt, helst rårörda.
Kockens kommentar
I stället för fläsk kan man t.ex. ta skinka, svamp, lök, äpplen e.d.