
Galettes bretonnes complètes, klassisk bovetepannkaka från Bretagne
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1105 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om galettes > Äts ej
Om pannkakor > Äts ej
Så lagas pannkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )
- Smet: Häll mjöl i en bunke. Tillsätt salt, ägg och vatten. Blanda ordentligt, helst i matberedare. Låt vila i två timmar, gärna mer och helst över natt.
- Grädda: Vispa upp smeten. Smält matfett i panna och tillsätt i smeten. Grädda på medelhög värme. Häll ut smet i pannan och vicka så att smeten rinner ut. Grädda tills smeten stelnat, blivit porig och fått en gyllenbrun färg. Vänd.
- Tillbehör: Stek ägg samtidigt.
- Lägg en skiva skinka på blinin, sedan ägg. Vik in kanterna enligt bild. Riv över ost. Dra några varm med pepparkvarn över.
- Serveras varm, toppa gärna med en klick smör.
Kockens kommentar
Vatten i pannkaksmet ger tunnare och krispigare kaka. Gott och väl värt att pröva. Bovetekakor är en av människans äldsta livsmedel. I Frankrike var bovete förr vanligare hos allmänheten än vete för att bovete inte var skattebelagt vilket vete var. Galette = våffla, från det bretanska ordet jalet. Läs mer > Om pannkakor.