Vild Rydberg med enbärssenap
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas älgkött >

 

 

Om bräcka, såtering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vild Rydberg med enbärssenap

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2170 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 409 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas älgkött > Äts ej

Om bräcka, såtering > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Hacka persilja. Krossa enbär och blanda med senap. Skär viltköttet i kuber. 2x2 cm om kalvkött, lite mindre om det är från äldre djur. Skala och grovhacka lök. Skala potatis och tärna smått.
  2. Lök: Hetta upp rikligt med smör i kastrull och fräs löken mjuk och glansig utan att bränna och efterstek på låg värme (10 minuter).
  3. Potatis: Hetta upp rikligt med smör i panna på hög värme och stek potatisen ljusbrun och lätt knaprig i cirka 10 minuter. Rör om. Lägg över på hushållspapper för fettavrinning.
  4. Kött: Hetta upp smör i annan panna på högsta värme och såtera (stek) köttet hastigt några minuter. Rör om. Köttet får gärna vara rosa i kärnan.
  5. Lägg upp på fat. Strö persilja över och servera med enbärssenap.

Kockens kommentar

Detta är en vild variant av den klassiska Biff Rydberg, som tillagas av oxfilé. Lök, potatis och kött tillagas ungefär samtidigt i separata kärl. Köttet går fortast att steka. Att mjuksteka lök 10 minuter gör den sötaktig och smakrik.

Jämför

Klassisk Biff Rydberg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem