Sommelier (vinkypare) är en utbildad specialist på vin och andra drycker, liksom på hur mat och dryck passar tillsammans. Det finns högskoleutbildning på Örebro Universitet (Grythyttan) och på Umeå Universitet. Läs mer > Restauranghögskolor. Därutöver dryckeskunskap på andra ställen som till exempel Restaurangakademien. Efter cirka 2 års utbildning kan man bli diplomerad sommelier. En sommelier arbetar som dryckesexpert på fina restauranger, eller hos vin-(dryckes-)agenter. Åsa W. Karlsson på bilden ovan har varit behjälplig med att utveckla Dryckesguiden på Kunskapskokbokens (se > Dryck).

Gratis: Elever som utbildar sig till sommelierer och deras lärare har gratis tillgång till Kunskapskokboken som omfattar Kockskolan och Dietkokboken (läs mer > Gratis för elever och lärare).

Kunskapskokboken. Reviderat 2019-04
Läs mer

Restauranghögskolor

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj