Havtornssaft

Havtornssaft

(Recept havtornssaft)

Havtornssaft är saft av havtorn (läs mer > Havtorn).

Recept 1: Koka upp 5 dl bär tillsammans med 2 liter vatten, 4-5 vaniljstänger, ett par nävar russin och eventuellt lite stevia. Koka tills bären är helt sönderkokta, sila och häll upp på flaska. Använd de överblivna bären som sötning och fibrer i brödbakning eller som sylt eller marmelad. Källa: Zarahs sida.se.

Recept 2: Dela 1 vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp bär (6 dl), vatten (5 dl), socker (3 dl), vaniljfrön och stång. Låt det puttra i cirka 10 minuter, rör om då och då. Skumma av noga. Sila av frön, skal och vaniljstång med hjälp av en kökshandduk i en sil. Häll upp i rena, varma flaskor och förvara svalt. Källa: Elle mat & vin.

Kunskapskokboken. Reviderat 2015-11
Läs mer

Havtorn

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj