
Om bär }
berry
baie
bacca
Beere
baya
Bär ur biologisk synpunkt, är inte detsamma som vi i matsammanhang och i dagligt tal kallar för bär (läs mer > Biologisk indelning frukt). Gastronomiskt görs ingen större åtskillnad utan omfattar allehanda slags "bär" (se högerkolumnen och läs mer > Gastronomisk indelning frukt). Se också respektive vara under kapitel > Bär.
Importerade frysta bär bör kokas. Kan innehålla virus.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2013-04
Läs mer
Recept med Om bär }
Det finns 22 recept med Om bär }
-
Frasvåfflor med saffran
Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frozen yoghurt, fryst yoghurt grundrecept
Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska våfflor med jäst
Tid: 30 min (+ 40 min) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rulltårtebakelse
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dinkelpannkaka med rårörda bär (laktosfri)
Tid: 45 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Karamelliserad ostkaka med bär och grädde
Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smulpaj med bär
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel bärsås (efterrättssås)
Tid: 6 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Granolapaj
Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Carina
-
Garden cupcakes
Tid: 25 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan