Styckning vildsvin }

Fotograf/bild: Caroline Ahlqvist, Kunskapskokboken ¤

Styckning vildsvin }

(styckningsschema vildsvin, styckdelar vildsvin)

Vildsvin styckas i prinpip på samma sätt som gris.
Först avlägsnas huvud och grisen delas på längden, som grovstyckas i frampart, mittbit och rakskuren skinka. Därefter finstyckas grisen enligt följande.

1.
1a: Vildsvinshals 1b:  Vidsvinsbog (bogblad, bogstek).

2. Vildsvinskarré.

3. Vildsvinskotlettrad (vildsvinskotlett, vildsvinsfilé).
   
4. -

5. Skinka av vildsvin.

6. Viltsvinslägg 6a: Framlägg 6b: Baklägg.

7. Revbensspjäll från vidsvin.

8. Vildsvinssida (sidfläsk, bogfläsk av vildsvin).

9. Grisfötter av vildsvin.

Läs mer

Stycka kött

Vildsvin.se

Jägarförbundets styckschema vildsvin

Så styckas vildsvin