Kräfttest färska 2007

Gastro/Ordbok | Företagsinfo | Annonsera



Som vanligt är färska svenska kräftor bäst alla kategorier, men alla är inte bra. Smålandskräftor är generellt bäst. Utländska kräftor är antingen pastöriserade eller tinade frysta. Vi vill sätta upp ett varningens finger för de tinade.

Leverantör Smålandskräftan har utsetts till vinnare och är klart prisvärd för att vara svenska kräftor, med ett pris runt 200 kr per kilo. Fyra stycken kräftsorter kommer på delad 2:a plats.

Se även Test frysta kräftor >>

 

1. Smålandskräftan svenska signalkräftor

Snittbetyg: 5
Bäst i test, har allt. Smälter i munnen. Expr=5.

2. Pandalus turkiska jumbo pastöriserade, 17-22

Snittbetyg: 4
Delad 2:a plats. Guldgruva för smörälskare. AB=5.

2. Pandalus turkiska pastöriserade 24-30

Snittbetyg: 4
Nästan lika bra som jumbon.

2. Ullmo turkiska jumbo pastöriserade, 16-22

Snittbetyg: 4
Klart godkänd.

2. Ullmo turkiska, 24-30

Snittbetyg: 4
Nästan lika bra som jumbon. DN=4.

6. Ullmo jumbo bergsjökräftor, 16-22

Snittbetyg: 3,5
Väl godkänd. DN=4.

 

7. Skaldjur.nu svenska signalkräftor

Snittbetyg: 3
Godkänd men för dyr.

8. Ullmo spanska jumbo, 16-22

Snittbetyg: 2
Tveksam pansarvagn. Lite smaklös.

9. Ullmo spanska pastöriserade, 24-30

Snittbetyg: 1
Underkänd. Magra, hårda, oätliga.

10. Sjöboden signalkräftor

Snittbetyg: 1
Konstig bismak, alldeles för dyr.

 

11. Sjöboden turkiska

Snittbetyg: 0
Underkänd. Smakar salmiak.

12. Pandalus kylda turkiska i hink (f.d frysta)

Snittbetyg: 0
Usch! Skräp! Smakar avlopp.