|
|
|
|
 |
|
Vandrare med ryggsäck, cykelcampare och kanotister måste tänka på varje extra kilo att släpa på, eller att få plats med.
|
|
 |
|
Planera
Nyckel till framgång heter planering. Vikt,
volym, hållbarhet, näringsvärde och utrustning
måste noga förberedas. Och sen komplettera med
det där lilla extra som förgyller tillvaron.
Börja med att gå igenom lämplig köksutrustning.
Titta gärna igenom Menyse´s ”Hållbara matvaror för
kylskåpslösa” för råd och dåd, liksom Menyse´s
Checklista fritidsmat. I asiatiska butiker hittar
man många varor som tål värme. Kontrollera
datummärkning. Köp halvmogen frukt o.s.v.
|
|
Be butiken vakuumförpacka
färskvaror som kött och fisk. Se till att skapa varierad
kost som ger mycket energi. Undvik ”snabba kalorier” som
kakor och godsaker, utan satsa i stället på energirika
nyttiga godsaker som t.ex. nötter, russin och torkad frukt.
|
|
Matsedel
Skriv en meny för hela perioden. Det är värt besväret.
Stadig frukost, lättare lunch, mellanmål och njutbar middag. Kroppsarbete
kräver kolhydrater. Avsluta med ett lättare kvällsmål.
Du förbränner mycket energi även på natten. Ät
hellre ofta än mycket. Glöm inte att dricka mycket vatten. Planera
alltid mat för en extra dag som reserv.
Vissa rätter och tillbehör t.ex. dressing och ett hållbart
surdegsbröd kan med fördel tillredas i förväg hemma och
eventuellt frysas för att hålla längre. Slå in frysta |
|
 |
|
varor i tidningspapper. Blanda mjölblandningar och
annat och häll i plastpåsar. Sätt på etikett som anger mängd och innehåll.
|
|
|
|
|
|
|
|