Mat & tips för båtliv & husvagn

Gastro/Ordbok | Företagsinfo | Annonsera

Husvagnsfolket har det lättast som vanligtvis har tillgång till ugn och kylskåp, samt möjlighet att åka iväg och handla. Lite svårare är det för båtfolket som ofta saknar både kyl och ugn.

 

Planera och förbereda hemma
En god planering i förväg gör semestern till en fröjd. Börja med att gå igenom lämplig köksutrustning.

Titta gärna igenom Menyse´s ”Hållbara matvaror för kylskåpslösa” för råd och dåd, liksom Menyse´s Checklista friluftsmat.

Gör en matsedel för hela perioden. Planera alltid mat för en extra dag som reserv. Botanisera bland Menyserecepten och spara alla tänkbara recept i

"Meny”, där Du sedan gör Ditt urval och inköpslista. Skriv ut recepten eller MMS:a dem (gratis) till din egen mobiltelefon (obs! tillagning medföljer inte). Ta även med några fiskrecept om fiskelyckan slår till.

Laga hemma några av de första dagarnas recept, eller valda delar av recepten. Vissa rätter och tillbehör t.ex. dressing och ett hållbart surdegsbröd kan med fördel tillredas i förväg hemma och eventuellt frysas för att hålla längre. Färdiglagat tar mindre plats, har ofta bättre hållbarhet och gör fritidslivet enklare. Menyse har valt ut enkla recept som lätt kan värmas utan att kvaliteten försämras pga uppvärmning.

Handla klokt. Kontrollera datummärkning. Köp halvmogen frukt som behöver några dagar för att

 

mogna. Be butiken vakuumförpacka färskvaror som kött och fisk. Se till att skapa varierad kost. Undvik ”snabba kalorier” som kakor och godsaker, utan satsa i stället på nyttigare godsaker som t.ex. nötter, russin och torkad frukt.

Packa logiskt, om möjligt dagsvis. Frukostvaror för sig. Märk påsar och förpackningar med innehåll. Ställ öl och annan dricka kallt och använd dem ovanpå mat för kylning och använd några frysklumpar. Glöm inte att ta med recepten.

Recept och mer information
Recept båt & husvagn
Utrustning i båt & husvagn
Checklistor friluftsmat
Hållbara matvaror för kylskåpslösa
Mat och tips för camping