När vintermörkret lägger sig och vinden viner runt husknuten känns en värmande glögg helt rätt. Dessutom ger det en förhöjd mysfaktor att bjuda ett glas av den glödgade drycken med underbara dofter av allehanda kryddor. Extra kryddigt av kanel eller kanske en touch av saffran? Några av vinterns glögg passar bäst att värma för att få fram de goda kryddningarna medan andra faktiskt känns mer rätt att servera kylda.
Glögg skall smaka glögg, anser många av oss. Visst, jul är tradition och då skall det smaka som det alltid gjort. Här är expertgruppens urval av klassiska glöggar.
Som alltid en bra klassisk glögg.
Rund, fyllig med mycket karaktär.
Bra klassisk glögg med toner av choklad och bra eftersmak.
Riktigt bra klassisk rund smak.
Kan tävla med de alkoholstarkare varianterna.
Klassisk glögg, bra men inte lika bra som förra året.
Madeirakaraktär.
Fruktig, frisk, något för den som vill ha en något syrligare smak.
Passar till nötter, dadlar, julgodis helt enkelt.
God, bra smakbalans, citrustoner, kanske lite väl söt.
Riktigt bra klassiskt vinglöggsalternativ. Bra balans.
Bra lättglögg med mild pepparkakston.
Honungskaraktär, saftig, helt ok.
Bra för att vara lättglögg.
Denna tillverkades första gången 1950.
På den tiden var Bolagets glögg bara sliskigt söt.
Lagar man sin egen brygd så är den alltid godast.
För den som vill prova på något annorlunda finns numera många smakvarianter.
Nya smakupplevelser av lakrits, choklad, vanilj, lingon,
saffran m.m. Stalltips: Gillar
du smaksättaren, köp flaskan. Nedan Menyse-experternas urval.
Bra, rund, fyllig med romkaraktär.
Mycket fat med varm avslutning.
Finstämd,mild. Dricks med fördel kall.
Blossas bästa årgångsglögg hittills?
Bra med cognackaraktär, men lite väl alkoholstark för
testgruppens smak.
Helt ok men inte lika bra som Blossas.
Dock ett bra lågalkoholalternativ.
Helt ok med balanserad lingonbeska och kardemummatoner.
Annonser