Kalorimängden i fågel varierar med fågelns ålder, art och om köttet är med skinn eller inte. En höna är mer kaloririk än en kyckling och anka är fetare än höns. Ungefär 2/3-delar av fågelns kalorier sitter i skinnet.

Energitäthet Kcal/100 gram (Läs mer > Kalorier i livsmedel).

  • Mycket lågt 0-50
  • Lågt 50-100
  • Medel 100-200
  • Högt 200-400
  • Mycket högt 400-884

Fågel 100-400 Kcal/100 gram. Nedan ett urval. I övrigt se respektive vara.

  • Höns 100-400
    Höna utan skinn 140
    Höna med skinn 265
    Kyckling utan skinn 115
    Kyckling med skinn 170
    Kycklingbröst 150
    Kycklingben 170
  • Gås och anka 150-400
    Gås utan skinn 155
    Gås med skinn 365
    Anka med skinn 400
  • Kalkon, struts 100-150
    Kalkon utan skinn 115
    Kalkon med skinn 125
    Kalkonbröst 115
    Strutsfilé 110
  • Viltfågel 100-200
    Fasan utan skinn 125
    Fasan med skinn 175
  • Inälvor 100-500
    Kycklinglever 115
    Gåsleverpaté 455
  • Ägg 40-400
    Hönsägg 145
    Äggula 360
    Äggvita 45
    Ägg är speciellt för att allt fett (och kolesterol) finns i gulan. Vitan består i huvudsak av protein och vatten.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-03

 
Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj