Engelsk översättning barley meal

Fransk översättning farine d´orge

Italiensk översättning farina d´orzo

Tysk översättning Gerstemehl

Spansk översättning harina de cebada

Kornmjöl är ett fullkornsmjöl malt av skalad kärna inklusive kli och grodd. Läs mer > Sädeskornets anatomi. Kornmjöl ingår i blandmjölet fyra sädesslag (läs mer > Lantbrödsmjöl).

  • Vikt/omvandling: 1 dl = 50-55 gram. 100 gram = 1,8-2 dl.
    Avser struket mått med luftigt mjöl, ej packat. Häll mjölet direkt ur påsen i måttkärlet.
  • Alternativ vara: Rågmjöl, lantbrödsmjöl.
  • Försäljning: Förekommer i pappersförpackningar i alla butiker.
  • Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur och avskilt från varor med stark lukt. Mycket lång hållbarhet.

Hälsa: Kornmjöl är rikt på näring (protein 11%) och kostfibrer (cirka 8%). Det finns Nyckelhålsmärkt kornmjöl.


SÅ ANVÄNDS KORNMJÖL

Kornmjöl har ingen bra bakningsförmåga och används därför till bröd som inte kräver hög volym, till exempel tunnbröd och andra flatbröd (läs mer > Om ojäst bröd, flatbröd). Kornmjöl kan blandas med rågsikt eller vetemjöl för att ge luftigt matbröd. Mjölet används även till välling, samt ingår i pitepalt.

Š Kunskapskokboken. Reviderat 2013-03

Läs mer

Sädeskornets anatomi

Rågmjöl

Lantbrödsmjöl

Om korn

Om ojäst bröd, flatbröd

Om välling

Så tillagas kroppkakor, palt och kams

Recept med Kornmjöl

Det finns 5 recept med Kornmjöl