Linser groddas på följande sätt.

  1. Skölj väl ett par matskedar torkade linser. Blötlägg dem i cirka 10 timmar i 5-dubbla mängden vatten. Häll av vattnet, skölj i ljummet vatten. Låt rinna av.

  2. Lägg linserna i en vid, stor glasburk eller skål. Ställ burken lätt lutande i mörkt utrymme, täck över med en luftig duk. Utvecklas bäst i värme 25°C. Låt gro i 3-4 dagar.
  3. Skölj dem två gånger per dag i ljummet vatten. Plocka bort hårda, icke grodda linser. Ställ dem ljust i några timmar, så blir toppbladen gröna och vitaminrikare.

Smak: Lätt beska, men ändå behaglig milda.
Förvaras i öppen plastpåse i kylen vid högst 8°C.
Skölj dem i vatten varje dag och före användning.
Hållbar 3-4 dagar. Bäst är att äta dem direkt.

Läs mer

Om linser