Gremolata

Fotograf/bild: Film: Stephane Sauthier, gremolata

Gremolata

(gremolata = hackad persilja, vitlök, citronskal, salt och peppar. Med olivolja= sås.)

Engelsk översättning gremolata = chopped parsley, garlic, lemon zest, salt and pepper. With olive oil = sauce

Fransk översättning gremolata = persil haché, ail, zeste de citron, sel et poivre. A l´huile d´olive = sauce

Italiensk översättning gremolada = prezzemolo tritato, aglio, scorza di limone, sale e pepe. Con olio d´oliva = salsa

Tysk översättning Gremolata = gehackte Petersilie, Knoblauch, Zitronenschale, Salz und Pfeffer. Mit Olivenöl = Soße

Spansk översättning gremolata = perejil picado, ajo, ralladura de limón, sal y pimienta. Con aceite de oliva = salsa

Gremolata (it. gremolada) är en italiensk blandning av persilja, vitlök, citronskal (zest) salt och peppar som hackas eller mixas. Med tillsats av olivolja och citronjuice blir det en smaksättarsås. Gremolata används traditionellt som garnering av Ossobuco alla milanese, men passar i sin enkelhet till andra kötträtter. Se film, klicka på "Stephane" under bilden ovan. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.

© Kunskapskokboken. Reviderat 202-03

Recept med Gremolata

Det finns 2 recept med Gremolata