potato gnocchi
gnocchi de pommes de terre
gnocchi di patate
Kartoffel-Gnocchi
ñoquis de patatas
Potatisgnocchi (it. gnocchi di patate) är kokt pressad potatis som knådas samman med ägg, smör, vetemjöl och kryddor till ovala små kulor. Se recept > Potatisgnocchi. Det finns även annan slags gnocchi, läs mer > gnocchi. Gnocchi förekommer i handeln som fryst vara, eller som kyld halvfabrikat. Det finns också gnocchi av annat slag till exempel pastagnocchi (läs mer > Snäckpasta mm). Läs mer > Om gnocchi.
SÅ ANVÄNDS POTATISGNOCCHI
Fryst och färsk gnocchi värms upp i hett vatten en kort stund, tills genomvarma. Serveras främst som tillbehör till mat i stället för kokt potatis.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-02
Läs mer
Recept med Färdig potatisgnocchi
Det finns 4 recept med Färdig potatisgnocchi
-
Kärleksgnocci med tonfisk
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare:
-
Fetaostgratinerad gnocchi med kyckling
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Harragu med ingefära i chokladsås
Tid: 2 tim (+ 12 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan