Grupper inom
Svenska mjuka getostar, fårostar:
Svenska mjuka får- och getostar avser sådana med naturlig skorpa, det vill säga utan mögelkultur (fr. pâte molle croûte naturelle, läs mer > Om ost, osttyper). Sådan svensk ost är sällsynt förekommande för att Sverige i stor utsträckning saknar getter och i viss mån även får. Ett undantag är Arlas Apertina Feta (se dito), för vilken man importerar råvaran från Grekland. Det förekommer enstaka komjölksostar som efterliknar get- och fårostens karaktär, till exempel Arlas Apertina och Stafva Covré (se respektive).
© Kunskapskokboken. Reviderat 2015-01
Läs mer
Recept med Svenska mjuka getostar, fårostar
Det finns 14 recept med Svenska mjuka getostar, fårostar
-
Fusilli spinaci, spenatpasta med feta
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingspett med grillad paprika, bön- och fetaostfylld tortilla
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Feta bullar
Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rapphöna på svart pastabädd
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fetaostfyllda lammfärsbiffar
Tid: 1 tim 5 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Kryddig merguezgryta
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fetaostfylld fläskfilé
Svarighet: Medel, Receptgivare:
-
Kronärtskockor med fetaost (tapas)
Tid: 5 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pestosallad med fullkornspasta och soltorkade tomater
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bifteki - grekiska lammfärsbullar
Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan