Fransk översättning noix de veau, sous noix de veau

Kalvinnanlår (fr. sous noix de veau) är de två musklerna på lårets insida. Innanlåret är mört, smakfullt och passar till stekning eller grytbitar. Köttet är magert, cirka 3% fett.

  • Köttkvalité:
  • Relativ fetthalt
  • Vikt: En normalstor skiva à 1 centimeter tjock väger 150 gram, åtminstone i Kockskolans databas. Liten 100 gram, stor 200 gram.
  • Smak:
  • Alternativ vara:
  • Försäljning:
  • Pris:
  • Förvaring:


SÅ ANVÄNDS KALVINNANLÅR

Innanlåret passar att skäras i skivor och stekas i panna som schnitzel, eller bräseras som rulad i panna eller ugn. En wienerschnitzel är alltid gjord av tunt skivat kalvinnanlår, ibland missbrukas namnet. Görs schnitzeln på fläsk skall den kallas fläskschnitzel. Innanlåret skuret i bitar kan också användas kokt eller bräserat vilket lite lyxigt och onödigt dyrt.

Klassiska rätter med kalvinnanlår:

  • Wienerschnitzel är kalvinnanlår skuret i 1 centimeter tjocka skivor som bankas ut till dubbel storlek. En klassisk österrikisk sådan serveras inte med kapris eller ansjovis/sardell, det är ett svenskt påfund. Se recept > Wienerschnitzel på svenskt och österrikiskt vis.
  • Kalvrullader
  • Kalvkyckling är en kalvrulad.

Recept med Kalvinnanlår }

Det finns 8 recept med Kalvinnanlår }