Kesella®

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kesella®

(Kesella® = svensk krämig färskost)

Engelsk översättning Kesella® = Swedish cream cheese

Fransk översättning Kesella® = romage à la crème suédois

Italiensk översättning Kesella® = formaggio crema svedese

Tysk översättning Kesella® = schwedischer Frischkäse

Spansk översättning Kesella® = queso crema sueco

Kesella är Arlas varumärke för färskost med slät struktur. Läs mer > Om färskost.

  • Osttyp: Krämig lågfetts färskost av komjölk.
  • Ursprung: Arla, Sverige. Registrerat varumärke.
  • Tillverkning: Se > Om färskostar.
  • Form: Ostmassa.
  • Användning: Används till kalla såser, röror, fyllningar, patéer, bakverk, desserter. Fungerar bra i varma rätter som tillagas i ugn. I matbröd såsom i saffransbröd och i pajdeg rekommenderas Kesella lätt. Kan även användas till dessert t.ex. i fruktsallad, på morotskaka eller som tårtfyllning, samt som smörgåspålägg. Kesella går ej att koka.
  • Passande dryck: -
  • Ytskikt: Slät ostmassa.
  • Snittyta: Vit, jämn, slät textur.
  • Konsistens: Lös, halvfast ostmassa.
  • Smak: Fyllig, gräddaktig smak.
  • Lagring: Lagras ej.
  • Fetthalt: Mager ost, 1-10% fetthalt.
  • Förvaring: Kylskåp högst +8°C.. Hållbar cirka tre veckor i oöppnad förpackning. Kan frysas. Bör tinas i kylskåp.
  • Kommentar: Kesella förekommer även ekologisk och smaksatt på olika sätt avsett som dessert.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-12

Läs mer

Om färskostar

Recept med Kesella®

Det finns 35 recept med Kesella®