Suffléformar kan vara av olika material men vanligast är form av ugnsfast porslin. Den skall vara rund med rak, hög kant. Formen fettas in väl så att sufflén lätt kan stiga och fylls till 3/4-del av höjden. Läs mer > Så tillagas suffléer.

  • Stor suffléform 1-2 liter: 1,5 liter = innerdiameter 16 cm, höjd 8 cm. Lämplig till sufflé för 3-4 portioner. Man kan också använda charlotteformar (se dito).
  • Liten suffléform 2-3 dl: är en ramekin med hög kant. 2 dl = innerdiameter 9 cm, höjd 3,5 cm. 3 dl = innerdiameter 9 cm, höjd 5 cm. Används som portionsform.

En form med för låg kan förlängas genom att binda om en dubbelvikt smörpapper runt kant. Pappret tas sedan bort före servering.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2018-04

Läs mer

Så tillagas suffléer

Charlotteformar

Recept med Suffléformar

Det finns 5 recept med Suffléformar